Beloften NAC – Sport & Future U21, strijd en techniek.

Op het mooie complex van Unitas in Etten – Leur, konden vele toeschouwers genieten van twee teams met techniek en strijdt. Sport & Future kwam met een vrij jong elftal met vele spelers van 17 jaar en zelfs een keeper van 14 jaar Nando Pijnenburg. Maar ook Django Emilio is nog maar 17 en stond in de eerste helft op doel bij Sport & Future. Alle spelers van Sport & Future komen van verschillende clubs en spelen niet met elkaar. Zij ontmoeten elkaar één a twee keer per week op de training bij Sport & Future Football Academy. Inzet van deze wedstrijd was niet de uitslag van de wedstrijd zelf maar het totaal resultaat om een stage te verdienen bij NAC beloften of via interesse van een andere clubs.

Na 15 minuten spelen opende NAC  de score. Even later een uitbraak van Sport & Future via een mooie passe van Jordy de Wit op Benjamin Bahtiri die onze spits Sven Berntzen in speelde maar niet veel ruimte kreeg van de verdediging van NAC. Dan een zeer vreemd moment, de scheidsrechter floot een aanval van NAC af wegens buitenspel. Onze spelers stonden stil en de spits van NAC tikte nog wel de bal er in. Sport & Future wilde de vrije trap nemen en de grensrechter riep de scheidrechter en ineens wees deze naar het midden en kende NAC een doelpunt toe. Vreemd maar het spel ging gewoon sportief door. Sport & Future Had ook een gast speler uit Australië, Bryan Bran  1.94 m centrale verdediger die elke luchtduel won en even moest wennen aan de Nederlandse speelstijl maar wel potentie heeft om bij elke Nederlandse club aan te sluiten. Bryan Bran, Jordi de Wit, Benjamin Bahtiri, Issam El Bakkali , Reda Kharchouch en Terence Groothusen waren wel de meest opvallende spelers aan de kant van Sport & Future die in de boekjes van enkele scouts genoteerd werden.

Daarna was het een mooie aanval via Issam El Bakkali en via een aantal schijven belande de bal bij Regillio Kranenburg (18) die de keeper op het verkeerde been zette en de bal in de verre hoek inschoot. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft plaatste Sport & Future 8 nieuwe spelers in het veld, waardoor de balans uit het elftal viel. Maar daar is deze wedstrijd er voor om alle spelers een kans te geven. Dan wederom een vreemde beslissing van de grensrechter, 3 meter buitenspel van een NAC speler werd genegeerd en NAC kon de 3-1 scoren. Even  later via een zeer mooie technische aanval van NAC de  4-1. Sport & Future kreeg nog kansen via de goed ingevallen 17 jarige Terence Groothusen maar het mocht niet baten. De doelstelling was bereikt want 4 spelers staan genoteerd voor een stage en daar ging het allemaal om, daar later meer over. Onze dank naar NAC en de gastheren van Units 30.