Over Ons

Ons doelstelling

De jeugd de juiste basis en vervolg techniek aan te leren, het verwerven van een veelzijdige dynamische balvaardigheid. Door onze oefenstof nog beter te worden in de één tegen één situaties. Spelers individueel beter laten worden om met behulp van medespeler(s) meer overwicht op de tegenstander te hebben. De handelingsnelheid van spelers op een hoger niveau te brengen en ze totaal beter te maken met meer durf, zelfvertrouwen en spelvreugde. Spelers dooor onze loop en coördinatie trainingen een betere coördinatie en een betere looptechniek aan te leren.

Jeugd dat op wachtlijsten staat de kans te geven om balvaardig te worden om later meer voetbalplezier te kunnen beleven. Door onze trainingen geen achterstand oploopt en over meer techniek gaat beschikken als het actief deel gaat nemen bij zijn/haar vereniging.

Recreatie voetballers van verenigingen die maar één keer in de week trainen bij ons de kans krijgen om beter te worden. Op die manier kunnen zij door onze oefenstof nog beter ontwikkelen, zodat ze later meer kans krijgen zich ook te kunnen ontwikkelen voor een selectie team/elftal.

Voetballers die bij een selectie elftal zitten door onze oefenstof nog beter te maken waardoor ze creatiever worden met meer techniek, durf en een beslissende actie kunnen maken in een wedstrijd.

Het verzorgen van kwalitatief hoogwaardig betaalbare voetbaltraining die voor iedereen toegankelijk is. Ook voor ouders die twee kinderen uit hun gezin willen inschrijven hanteren wij als enige voetbalschool een unieke 50% korting voor het tweede kind. Ouders en alleenstaande ouders met een minimum inkomen kunnen in aanmerking komen voor een speciaal tarief. Op die manier is het bij ons betaalbaar en toegankelijk voor iedereen.

Trainers en Methodes

Wij hebben een team van ervaren trainers die zelf op het hoogste niveau hebben gevoetbald. O.a. trainers die bij een bvo hebben gevoetbald of een combinatie van genoten sportopleidingen met voetbalervaringen. Gediplomeerde trainers en trainers in opleiding.

Wij hanteren ons eigen unieke ontwikkelde trainingsmethode met enkele elementen uit de Coerver techniektraining met nieuwe aanpassingen en continu verbeterde oefenstoffen gericht op de huidige visie van het hedendaagse voetbal. Dit uiteraard met inbreng van eigen ervaringen, visie en deskundigheid. Onze oefenstoffen bevatten een combinatie van techniek, tactiek, loop en coördinatie technieken.

Wij geven de volste aandacht aan de jeugd om de basis en vervolg technieken goed onder de knie te krijgen. Onze oefenstof van de techniektraining komt bij de reguliere trainingen van de clubs te weinig aan bod. Wij hebben al met resultaat diverse clinics in het buitenland gegeven. Wij garanderen u verbeteringen na deelname van een volledige cursus.

Nut van techniektraining

Het hoofddoel van het leerplan omtrent techniektrainingen is dat de jeugd met haar hele ziel en zaligheid gericht met het aanleren van basistechnieken bezig is.

Technisch creatief presteren geeft iedere voetballer een heerlijk gevoel en stimuleert in hoge mate. Het werkt als een soort doping, waardoor steeds meer vitale krachten aangesproken worden. Voetbal is passie en emotie en daarom is een gezond voetbalklimaat zo belangrijk voor jonge spelers.

Bij de leerzame oefenstof van de techniektrainingen worden de hersenen positief geprikkeld, dat resulteert in een positieve karakter vorming en persoonlijkheid ontwikkeling. Door de manier hoe wij de techniek training lessen onderwijzen zal het zeker de spelers technisch en balvaardig maken.

Het belangrijkste bij het voetballen is het beschikken over de juiste voetbaltechniek. Hoe sterk je bent of hoe snel je ook kunt hardlopen, als je niet over de basisbeginselen van de voetbaltechniek beschikt kun je nooit een goede voetballer worden.

Johan Cruijff en Wiel Coerver zijn voetbaliconen die de voetbaltechniek zeer belangrijk vinden. Het gaat er niet om het vaak kunnen hooghouden van een voetbal maar om juiste balcontrole zodat je in alle voetbalsituaties de controle hebt over de bal en de handelingssnelheid hoog kunt houden.

Zolang de technische uitvoering geen doel op zich is en de individuele uitvoering een plaats krijgt in spelvormen kunnen individuele acties elkaar aanvullen. Techniek is dan een middel om uitvoering te geven aan de teamfunctie aanvallen en de teamtaken opbouwen en scoren. De handelingen met bal als dribbelen, passeren, passen, kappen, draaien en schieten worden dan gezien als middelen om kansen te creëren en kansen te benutten.

Voor de kinderen die beginnen met voetbal is het aanleren van de juiste techniek heel belangrijk. Bij de techniektraining leert men creatief met de bal om te gaan. Men kweekt er durf door het veelvoudig herhalen van oefeningen zodat het op een gegeven moment automatisme wordt.

Vaak worden wedstrijden beslist door individuele acties die op de techniektraining veel aan bod komen.        

Sport & Future is een onafhankelijk stichting en geen onderdeel van sv Hoofddorp of vv UNO.