Trainingen

Onze Techniektrainingen zijn verdeeld over een aantal cursussen van 11 of meer trainingen per cursus.

De voorjaarscursus techniektraining (start in februari)

De zomercursus techniektraining (Start eind mei of begin juni)

De Najaarcursus techniektraining (start in september)

 

De onderdelen die bij de techniektrainingen voor jeugd van 6 t/m 14 jaar aanbod komen zijn als volgt:
Loop-en coördinatietraining
De basis voor het goed kunnen uitvoeren van voetbalhandelingen en technieken is afhankelijk van een goede lichaamscoördinatie en een juiste looptechniek. Voor elke voetbalhandeling (passen, trappen, koppen, schijnbeweging maken, bal aannemen etc.) is een goede lichaamshouding de belangrijkste factor. Om tot stand komen van de gevraagde lichaamshouding moeten spieren worden aangestuurd. De aansturing van de spieren gaat door onze oefeningen soepeler en word herkenbaar voor de hersenen. Dit kan alleen maar beter worden door middel van herhalen. wij leren de leden hoe ze moeten staan, bewegen en de juiste lichaamshouding aan te nemen om snel van lichaamshouding en speelrichting te kunnen veranderen. Daarom geven wij veel aandacht aan deze loop en coördinatie oefeningen. Door deze oefeningen ontwikkeld men de juiste snelheid, juiste soepele bewegingen en loopvermogen en voorkomt men blessures.

*Dribbel technieken (links en rechts)
*Paas en trap techniek (links en rechts)
*Passeer technieken, losse behendigheid en techniekvormen. (schaar bewegingen, kapbewegingen, schijnbewegingen). Gerichte oefeningen om deze passeertechnieken en schijnbewegingen in wedstrijdsituaties toe te passen
*Wedstrijd gericht techniek oefenstof en één tegen één.
*Het aanleren van links en rechtsbenig te voetballen.
*Positiespellen en technische partij vormen.
* Soccerwave.
Met de soccerwave leren wij de spelers ballen uit de lucht beter te controleren, beter in te passen en meer balcontrole.
Wij zullen genoeg gekwalificeerde trainers in zetten om de juiste aandacht aan de spelers te geven, tevens vernieuwen wij diverse oefeningen om het uitdagend en prikkelend te houden.

Techniektrainingen van Sport & Future

Met onze oefeningen zorgen wij er voor dat de spelers meer balcontact hebben dan bij de reguliere training van eigen club. Door het veelvoudig herhalen van de technische oefenstoffen kweekt men durf zodat het op een gegeven moment automatisme wordt, bij de voetbalverenigingen hebben ze daar niet de tijd en mogelijkheden er voor. Bij de leerzame oefenstof van de techniektrainingen worden de hersenen positief geprikkeld, dat resulteert in een positieve karakter vorming en persoonlijkheid ontwikkeling. De stichting besteed ook aandacht aan het ervaren dat motivatie, bewegingsvreugde, betrokkenheid en positief zelfbeeld, belangrijke aspecten zijn bij topsportbeoefening, sportbeleving en sportief presteren.

Wij gaan net een stapje verder dan bij je eigen club.