Sport & Future / Koot Azur elftal succesvol tijdens oefenwedstrijden

Na twee weken intensieve voorbereidingen was het dan zo ver. Sport & Future in samenwerking met Adick Koot, (oud top PSV speler), Johan van Osch en J. Landvreugd, deze hebben allen hun bijdrage geleverd aan het succes. Woensdag 27 juli trad het elftal (o.l. van trainer coach Mohamed Ait Hassou geassisteerd door Marco Bessem) tegen Kv Turnhout in België. Diverse ex bvo (betaald voetbal organisatie) spelers en jonge ambitieuze top amateur spelers waren samengesmeed tot een top elftal. Een batterij aan scouts waren aanwezig om eventuele talenten op hun lijstje te noteren.

Diverse zeer niewsgierige eerste en eredivisie clubs uit Nederland en België waren voor dit elftal gekomen. Spelers : Rawley Rozendaal (aanvoerder), Marthen Hotleuf, Alexander Rekondie, Ricardo Blaaspijp, Ludcinio Marengo, Fernando Pique, V. Dompig, Ike Kalo, Camiël Kesser, Yasine Ouhadou, Gilermo Pengel, Gino Pique, Edwin Milton, Gino Mommers, Nikolai Segiou, Thiery van der Kooye, Tobias Waissapij, Damien Belgraef en Telzic Ante.

Turnhout speelde vanaf de eerste minuut snel en effectief, maar ons elftal speelde alsof het al jaren op elkaar was ingespeeld. Mooie combinaties van links naar rechts en alle spelers speelden zeer gemotiveerd. In de vijfde minuut een mooie actie van Rawley die de Turnhoutse spelers voorbij ging alsof het pionnen waren en gaf vervolgens een mooie passe op Alexander Rekondie. Alex legde de bal na een mooi actie keurig op Ike Kalu die een man uitkapte maar helaas net over schoot. Heel even een inzakking en Turnhout kon op 1-0 komen. Daarna was het wederom ons elftal wat zeer mooi voetbal liet zien en af en toe onterecht voor buitenspel werd teruggefloten. In de tweede helft was Ludcinio Marengo de smaakmaker, mooie kapbewegingen en één tweetjes van hem, waren een genot om te zien. Turnhout kwam nog op 2-0 maar onze jongens gaven niet op. Een mooi actie van Rawley Rozendaal die met een prachtige voorzet Alex Rekondie bediende. Alex schoot keurig en beheerst de 2-1 binnen. Rawley Rozendaal heeft zijn jeugd bij Ajax doorgebracht en vervolgens bij Heerenveen, daarna heel wat pech gehad, maar verdient door zijn inzet, techniek en spelwijze zeker een contract bij een BVO.

Daarna was het Ludcinio die de achterhoede van Turnhout in paniek bracht en de 2-2 binnen schoot. Vervolgens werd er een beetje in het nadeel van onze jongens gefloten en kon Turnhout 5 minuten voor tijd op de 3-2 komen.

Tegen Fc Oss (Jupilear league, eerste divisie).

De volgende dag stond Fc Oss op ons te wachten. We kregen versterking van de international uit Malta, Andrei Agius (c. verdediger) en van de Duitse linksback Fabian Hergesell. Vanaf de eerste minuut weer zeer mooi voetbal te zien. De jongens waren zeer scherp en creëerden de ene na de andere kans. Een sterk optreden van de 18 jarige A junior Yasine Ouhadou van Argon, de 18 jarige spits Thiery van der Kooye (Volendam) en de 18 jarige Marthen Hotleuf (Buitenveldert). Ze speelden erg goed tussen de grote jongens wat zeker door vele scouts was opgevallen. Maar ook Rawley Rozendaal was met zijn fluwelen dribbels niet te stoppen. Ludcinio wist keer op keer tussen vele Fc Oss spelers met zijn mooie passeer en kapbewegingen te ontsnappen alsof deze aan de grond gespijkerd waren. Ricardo Blaaspijp en Camiel Kesser brachten in de achterhoede met hun techniek en kalmte de rust in de achterhoede. Dit resulteerde in mooi combinatie voetbal met een mooie goal van Ludcinio Marengo. 0-1 Even later een mooie vrije trap van Rawley op de lat en Fc Oss was gewaarschuwd.

In de tweede helft mooie acties van Thiery van der Kooye die de verdigers van Fc Oss nog meer liet zweten . Fc Os wist 15 minuut voor het einde nog op 1-1 te komen. Even later een mooie actie van de 18 jarige Yasine Ouhadou die enkele spelers voorbij ging en zelf kon schieten maar te collegiaal was, de bal terug legde die over de goal werd geschoten. Dan een moment dat een mooie goal van Thiery onterecht werd afgekeurd. Alle aanwezigen waren het eens dat het geen buitenspel was. Net zoals het moment dat Thiery binnen de 16 meter werd neergelegd en een penalty achterwege bleef. Fernando Pique wipte de bal over een paar verdigers heen, op weg om de winnende goal te maken, maar helaas kreeg hij de bal in de kaats niet goed terug. Wederom Thiery die de bal in zijn snelle sprint over de keeper heen wist te krijgen en tot grote opluchting van Fc Oss maar net naast ging.

Het duel eindigde in een 1-1 en ons team heeft in beide wedstrijden een hele goede indruk achtergelaten. Op 6 augustus is ons elftal uitgenodigd een oefenwedstrijd te spelen op de opendag van Kv Turnhout tegen Kv Turnhout. Het zal een volle bak worden en een gelegenheid voor alle jongens om zich weer in de schijnwerpers te zetten. Een pluim voor Mo Ait Hassou, Marco van Bessem, Johan van Osch , Jamal Landvreugd en Adick Koot voor de goede organisatie, samenwerking en bijdrage dat de sleutel  voor dit grote succes was. Er worden al plannen gemaakt voor buitenlandse trips en nog meer oefenwedstrijden tegen bvo’s, dit allemaal om deze talenten te helpen om op het hoogste niveau te kunnen voetballen.

34 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

208.299 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress